En härlig löptur

Jag och Anne bestämde oss för att ta en löptur efter skolan idag. Vi har mycket plugg att göra ikväll, men man pluggar faktiskt mycket bättre efter att man har tränat. Det öppnar liksom upp hjärnan på något sätt, och man blir piggare i huvudet om man är ute i friska luften en stund efter en dag på skolan. Vi hade två långa föreläsningar idag, så vi behövde verkligen röra lite på oss.

Egentligen springer jag helst ensam. Då har man tid att rensa tankarna och kan lyssna på musik och försvinna in i sig själv en liten stund, men att springa med vänner kan också vara kul. När man springer med någon annan peppar man ofta varandra att träna hårdare, och det är ju alltid roligt. Vi sprang 8 kilometer på en motionsslinga med mycket backar. Vi sprang extra snabbt uppför backarna, och det blev fin träning för benmusklerna. Det kommer förmodligen att kännas lite i benen i morgon.

Fin utsikt!

Fin utsikt!


Jag känner redan nu att det stramar lite i musklerna, och i morgon kan jag nog räkna med lite ömma ben när man ska försöka ta sig upp ur säng och soffa. Fast jag har inget emot träningsvärk, det bevisar bara att man har ansträngt kroppen, och det är ju bra. Får man inte träningsvärk har man inte jobbat tillräckligt hårt. Eller så är man bara sjukt vältränad. Jag ser i alla fall framsteg i min träning hela tiden, och det känns viktigt. Förut kunde jag få träningsvärk av en rask promenad, och nu får jag anstränga mig mer för att det ska kännas.

/Elin