Hemma på besök

Nu sitter jag i mitt gamla rum och skriver. Jag är hemma i Stockholm över helgen och hälsar på familjen. Mamma har gjort om mitt rum till gästrum, så det ser inte alls ut som när jag bodde här. Det känns skönt tycker jag, det finns liksom ingen anledning för föräldrar att spara ”barnrummen” när barnen har flyttat ut. Det hade nästan känts lite olustigt om alla mina planscher och prylar stått kvar, som om de inte kunde släppa taget och inse att livet förändras.

Nu är jag gäst här, även om jag förstås fortfarande känner mig som hemma, så det känns bra att mitt gamla rum är borta. Gästrummet blev riktigt bra, och nu står här en säng, en soffa och ett litet soffbord. Väggarna har blivit vita, istället för mörklila som var den färg jag valde som ung. Det känns vuxet och bra. Mamma har gjort om en hel del i huset sedan jag flyttade faktiskt. Finrummet har fått en ny och snygg hörnsoffa, och i vardagsrummet står en stor divansoffa. Soffor är tydligen något mina föräldrar satsade mycket på i år… Dessutom har de bytt köksluckor och skaffat nya vitvaror till köket.

När man kommer hem så här är det oftast skönt att inte göra så mycket. Jag njuter av hemlagad husmanskost, ser på teve och går härliga promenader. Det är skönt med lite avkoppling från studierna, och att få en chans att vila upp sig ordentligt utan sena kvällar med plugg eller fester. På kvällarna spelar vi kort eller gör andra trevliga familjesaker. Jag tror att mina föräldrar också uppskattar att ha någon hemma som de kan rå om ordentligt ett tag, och det blir så mycket bättre när man bara ses ibland.

/Elin