Om mig

Välkommen till min blogg!

Jag heter Elin, och den här bloggen handlar om mig och min vardag som student i Lund. Jag läser en civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi. Det är en väldigt bred utbildning där man efter studierna har chans att arbeta både nationellt och internationellt, och kan bli till exempel affärsutvecklare, logistikchef, managementkonsult, riskanalytiker och en massa andra spännande yrken.

Jag vet inte riktigt vad jag vill bli i framtiden, men jag känner att jag har valt rätt inrikting. Studierna är krävande och ibland så svåra att man funderar på om man egentligen borde vara här, men allt slit lönar sig, och dessutom är livet som student riktigt festligt mellan plugg och tentor. Den tiden vi har tills övers ägnar vi åt roliga fester, event, sportaktiviteter och mycket mer. Jag är med i kåren Lundaekonomerna, och vi har alltid något roligt på gång!

Innan jag började plugga levde jag ett vilt liv på Stureplan, med mycket festande och shoppande. Det var visserligen roligt, men den tiden är nu förbi. Jag kände till slut att det inte fanns något mer att hämta där. Alla dagarna blev likadana, och man drunknade i dyra kläder och sprit. Det var fest från måndag till söndag, och jag tappade på något vis bort mig själv. Jag jobbade i en klädbutik och tjänade bra med pengar, men pengarna tappar snart sitt värde när man inser att man inte kan köpa lycka.

Så nu har jag bytt lyxlivet mot fattig student, och jag trivs bättre än någonsin! Vem behöver dyra restaurangbesök och taxiresor när man kan äta nudlar och åka buss med sina vänner. Vi är ett tight gäng här som pluggar tillsammans och hittar på roliga saker ihop. Jag bor på ett studenthem och delar rum med en tjej som heter Anne. Vi har blivit goda vänner, och henne kommer ni nog också få höra en del om i bloggen gissar jag!

När jag inte pluggar eller hänger med mina vänner är jag ofta ute och springer eller tränar på gymmet. Efter några års festande behöver kroppen stärkas igen, och jag trivs nu lika bra i ett par löparskor som på höga klackar. Mitt liv har tagit en positiv vänding, och jag ser den här bloggen som min personliga dagbok där jag har chans att ventliera mig och skriva om allt som jag tycker är roligt och intressant. Det är upp till dig om du vill läsa!

/Elin