Ordna till föräldrarnas hus

Jag vet inte riktigt hur era upplevelser är med era föräldrar men mina är sådana som bor i ett hus som i princip aldrig har renoverats eller ordnats till. De har såklart bytt ut det mest nödvändiga när saker och ting har gått sönder, men de har aldrig haft någon ambition att förändra hemmet så att det blir vackrare eller mer modernt. Det är ju inte min sak att säga åt dem att renovera, det är ju många gånger också en kostnadsfråga som kanske inte är helt lätt att lösa, men det är samtidigt också en investering som man gör, som jag tror att mina föräldrar inte riktigt insett. Nu när de dessutom har börjat prata om att sälja huset för att flytta till lägenhet så är det verkligen hög tid att göra dessa investeringar som kan göra att de får ut mer i en försäljning.

Mycket att göra – men det viktigaste först
Eftersom att de bor i ett hus byggt på 80-talet så är det också mycket ytor som skriker det årtiondet. Köket är ett tydligt exempel på det, men det är fullt möjligt att byta skåpluckor, bänk och lådor till ett ganska lågt pris, utan att för den delen göra en alldeles för stor grej av renoveringen. Så det är en av de delar som jag kommer att hjälpa dem att ordna till, men det finns en ytterligare del av huset som verkligen måste ordnas för att det ska bli riktigt bra i huset. Det är golvet, för som det ser ut just nu så är det mestadels plastmattor som äger i huset, och det är inte speciellt vackert. Därför kommer det primära handla om att byta ut golven och se till att huset får en modern prägel.

Jag har tittat omkring på vad det finns för olika typer av golv, och jag vill ju inte att det ska vara golv som ser förskräckliga ut, samtidigt som de också måste vara av bra kvalitet. Jag har landat i att det kommer att bli parkettgolv i samtliga rum i huset, förutom i badrummen. Samtliga parkettgolv som jag har tittat på har varit standardutföranden och inte några avvikande eller speciella varianter, så jag är ganska övertygad om att mamma och pappa kommer att gå med på bytet. Att värdet på huset också kommer att skjuta i höjden efter detta byte är ju helt klart välkommet, och investeringen som görs kommer ju att betala igen sig.

Badrummen är ju en sorglig historia för sig själva, men de får vara som de är. Det kostar lite för mycket att få dem ordnade, och helt ärligt så fungerar de fortfarande bra. Så de får vara kvar som de är, men jag hoppas att allt sammantaget blir riktigt bra. Allt är i vilket fall bättre än det som är idag!