Riktigt klassiska soffor

Livet som fattig student gör att man inte kan unna sig allt det som man vill ha. Men det hindrar inte att man ändå kan drömma. Det gäller speciellt inredning, eftersom möbler är betydligt dyrare än kläder (i genomsnitt, det finns mycket dyra kläder, och en del riktigt billiga möbler). Studiebidrag och studielån räcker liksom inte så långt. I stället får man ägna sig åt att fönstershoppa på modernt vis genom att kolla runt på internet på alla de möbler som man kommer att köpa när man väl är ute i arbetslivet och tjänar pengar på riktigt. En sak som jag helt klart kommer att köpa är en Chesterfield soffa. Dessa soffor finns i lite olika utföranden men har ändå en gemensam stil som jag tycker är snygg, lite vintage så där. Problemet är som sagt att en fattig student inte har råd med det allra finaste, även om jag hoppas kunna övertala mina föräldrar om att sponsra mig lite så jag får råd med en.

Det här är ett utmärkt exempel på klassisk Chesterfield i läder. Om det är just en Chesterfield-soffa som jag vill ha så är det den, och fast priset på under 13 000 är riktigt, riktigt bra så är det tveksamt om jag kommer att ha råd att köpa den inom ett par år.

Ett annat exempel är den här Franska saken. Designen är inte strikt Chesterfield utan inspirerad av dem – skillnaderna märks tydligt om man tittar närmare efter. Men jag tycker den är precis lika fin.