Ska prova proteintillskott

Jag tränar ju en del och nu har jag bestämt mig för att börja äta proteintillskott för att förhoppningsvis få ut ännu mer av träningen. Att välja rätt proteinpulver är dock inte så enkelt eftersom det finns olika sådana som har olika egenskaper, men jag har läst lite om det så jag tror att jag har hyfsad koll. Fast det här med välj rätt är också lite individuellt, för om man till exempel är vegan så vill man antagligen inte äta vassleprotein som ju kommer från mjölk. Och samma sak om man är allergisk mot mjölk. Så det kan ju finnas andra saker att ta hänsyn till också än bara vad som enligt papperet skulle passa bäst om man säger så.

Jag har i alla fall bestämt mig för att välja vassleprotein som är ett proteinpulver som passar bra i samband med träning. Efter ett träningspass vill man snabbt få i sig protein för att få igång återhämtningen och reparationen av musklerna. Vassleprotein kan också användas för att öka proteinmängden i måltider och mellanmål. Det är med andra ord ett bra val om man bara ska ha ett slags proteinpulver, och jag som inte har sysslat med sådant här innan känner att jag vill börja enkelt. Jag är ju inte heller någon superambitiös träningsmänniska utan bara en vanlig motionär som vill försöka få ut lite mer av träningen.

Nu gäller det bara att bestämma vilket märke man ska ha. Jag får nog kolla runt lite och kanske höra mig för om någon kan rekommendera något. Annars är det väl bara att prova sig fram antar jag. Man kan ju inte veta hur det fungerar innan man har provat.