En tur på stan

Idag följde jag och Anne med två kompisar ut på stan. De skulle leta efter en billig soffa till studentrummet, och behövde lite bärhjälp. Vi hade fått låna bil och släpvagn, och gav oss av till en second hand-butik för att se om de hade några billiga soffor. Tyvärr visste vi inte riktigt var den låg, så vi irrade runt ett bra tag innan Anne tog upp mobilen och slog in adressen på gps. Det visade sig att affären låg precis där vi hade varit flera gånger, vi hade bara inte sett den eftersom ingången låg på sidan av huset…

När vi väl kom in såg vi att det fanns många soffor att välja på, så det vara bara att börja provsitta. Jag röstade på en bäddsoffa, eftersom jag tycker att det är så smidigt att kunna erbjuda sovplats till vänner. De hade dock inga billiga bäddsoffor, så det blev en vanlig soffa istället. Den var billig, och faktiskt ganska snygg. Jag såg en riktigt snygg howardsoffa, precis en sådan som mina föräldrar har, men den låg tyvärr inte i vännernas prisklass.

Nästa steg var att lasta upp soffan på släpvagnen. Inte helt lätt för fyra otekniska tjejer, men vi klarade det i alla fall. Det är just sådant här som är så roligt med mitt liv, att man får klara sig själv men hjälp av vänner, och det är faktiskt inga problem. Innan vi skulle åka kom de på att de ville ha ett soffbord också, så vi kilade in och hittade en billigt sådant som vi spände fast på soffan.

Väl framme vid studenthemmet kånkade vi upp soffan och soffbordet till rummet, och avslutade sedan kvällen med en film!

/Elin