Vänligt för öronen

bdalJag var ganska ung när jag tog hål i öronen för första gången. Som fjortonårig hade jag redan tre hål i öronen, och idag har det slutat med sammanlagt sju stycken. Jag använder visserligen inte alla hål hela tiden, och några av dem har säkerligen växt igen, men det är ju ganska enkelt att göra en snabbpiercing genom att bara trycka lite hårdare med ett örhänge än normalt. Jag tycker mycket om örhängen, men det passar inte alltid till allt, och jag är ganska kräsen när det kommer till utseende. Det ska vara stiligt och ganska diskret, men att ändå lämna en tydlig markering.

Jag har också genom åren upptäckt att smycken inte innehåller det allra bästa sett till material. Det i sin tur har gjort att jag många gånger har fått irriterad och kilande hud i örat av örhängen, och det är inte förens alldeles nyligen som jag har kommit fram till att det beror på nicklet i örhängena. Lyckligtvis finns det de varumärken som har gjort det till sin uppgift att erbjuda helt och hållet hudvänliga örhängen, och det jag gillar bäst är Blomdahl Medical. De finns att köpa bland annat på Blingit.

Efter att ha använt örhängen från Blomdahl Medical har livet som smyckesbärare tagit en helt ny vändning. Efter att ha undvikit det och faktiskt valt bort det, så är det betydligt mer vanligt att se mig i örhängen och smycken idag än det var för några år sedan. Och det beror uteslutande på att det idag finns smycken och örhängen som faktiskt är vänliga mot huden.