Väskor, väskor, väskor!

Jag har ett före och ett efter i mitt liv. En vändpunkt om man så vill. Förut levde jag ett vilt liv på Stureplan, tjänade bra med pengar och ägnade mig i princip bara åt fest och shopping på fritiden. Det var shop ’til you drop som gällde och jag ville alltid ha det senaste och det dyraste. Att lägga tiotusentals kronor på en väska var vardag. Nu är jag fattig student och har sålt mycket av mina kläder, skor, väskor och annat. Dels för att jag behöver extra pengar ibland men också för att på något sätt markera för mig själv att jag inte är den personen längre. Jag är så mycket lyckligare nu när jag har insett att man inte kan köpa lycka och att man inte behöver höras och synas på Stureplan för att vara någon.

Jag har dock fortfarande en stor kärlek till väskor. Väskor är den ultimata accessoaren och det finns så himla mycket fint. Idag kan jag utan problem köpa en snygg väska på H&M eller Åhléns, men jag har ändå inte släppt de dyra väskorna. Jag känner att jag kan unna mig saker även om jag inte lever hela den livsstilen längre, så jag har faktiskt kvar favoriterna bland mina ögonstenar och ibland händer det att jag köper en ny. Det är dock inte de allra dyraste längre – det har jag inte råd med nu – utan de mer prisvärda budgetlinjerna som en del kända designers har, som till exempel Marc by Marc Jacobs (Marc Jacobs), See by Chloé (Chloé) och Miu Miu (Prada).

Jag är fortfarande intresserad av kläder men nu köper jag sällan dyra kläder längre. Jag köper faktiskt inte så mycket kläder alls. Inte skor heller. Men väskor kommer jag nog alltid att samla på. Jag är väskberoende skulle man kunna säga.